Meerdaagse routes

de leukste routes voor een meerdaagse trip

Groene Volkswagen bus met luifel

Een roadtrip met een Volkswagen busje is natuurlijk niet compleet zonder leuke route. Wij hebben verschillende routes samengesteld waarmee je over de mooiste wegen rijdt en onderweg stopt bij allerlei leuke plekken. Van wijngaard tot boscafé en van klimbos tot blotevoetenpad; we hebben de allerleukste plekjes in Gelderland geselecteerd. Een gezellige playlist aan, de (digitale) kaart erbij en lekker op je gemakje toeren! De Achterhoek, Veluwe, Betuwe… we hebben routes uitgestippeld door onze drie favoriete Gelderse streken!

Wil je graag langer dan een weekend op pad en meerdere streken ontdekken? Leuk! Je kunt dan kiezen voor de combinatie Achterhoek & Veluwe, Veluwe & Betuwe of Achterhoek, Veluwe & Betuwe. Omdat de routes heel precies van punt naar punt zijn uitgestippeld, kun je ze echt alleen in deze volgorde en combinaties rijden. Let dus even goed op dat je de overnachtingsplekken ook in de juiste volgorde boekt.

Om de routes te volgen heb je de app GPX viewer op je telefoon nodig. Het is handig als je deze vooraf vast downloadt. Bij het ophalen ontvang je de routebestanden via WhatsApp en laten we natuurlijk ook even zien hoe het werkt!

Hier alvast even op een rijtje welke meerdaagse routes we hebben:

1. Achterhoek:
minimaal 2 dagen / 1 nacht

2. Veluwe:
minimaal 2 dagen / 1 nacht

3. Betuwe:
minimaal 2 dagen / 1 nacht

4. Achterhoek & Veluwe
minimaal 3 dagen / 2 nachten

5. Veluwe & Betuwe
minimaal 3 dagen / 2 nachten

6. Achterhoek, Veluwe & Betuwe
minimaal 4 dagen / 3 nachten

Hieronder zullen we per route wat meer informatie geven.

1. meerdaagse route achterhoek

Minimaal 2 dagen (1 nacht) | 140 kilometer
Veel landweggetjes

Slingerweggetjes, lieflijke dorpen, oude boerderijen, molens en prachtige Hanzesteden; de Achterhoek heeft alles in huis voor een paar heerlijke dagen toeren & loeren. De route is opgedeeld in twee rijdagen en komt in totaal langs 10 leuke tussenstops. Van klimbos tot theehuisje, van prachtig kasteel tot blotevoetenpad. Of je nu met z’n tweetjes, met vriend(inn)en of met de kinderen op pad gaat; de route is leuk voor iedereen!

Onze campingtip op de route is Oetdoor: een toffe camping waar je een vuurtje mag maken en ‘s avonds kunt koken op een kampvuur. Tegenover de camping ligt een zwemmeer en er zijn sups, kano’s en fietsen die je gratis mag gebruiken.

De route op een rijtje:

 • Rijdag 1: 60 kilometer | 5 tussenstops
 • Overnachtingsplek: Oetdoor in Haarlo
 • Rijdag 2: 80 kilometer | 5 tussenstops

Wat moet je zelf regelen?
De camping boek je zelf. 
Tip: op de website van Oetdoor moet je altijd minimaal 2 nachten boeken, maar als je een mailtje stuurt dat je graag 1 nachtje komt kamperen met een busje van Bijzondere Busjes, dan maken ze daar (waar mogelijk) graag een uitzondering op. Maar het is ook zeker aan te raden om 2 (of meer) nachten te boeken, zodat je de tijd hebt om al het leuks op en rond de camping te ontdekken.

Is de camping vol of niet jouw ding? Dan kun je natuurlijk ook een andere in de buurt zoeken. Vraag ons gerust om tips!

Extra te reserveren bij deze route: een verzorgde picknick in de wijngaard
Bij de laatste stop op rijdag 2, een wijngaard, kun je een verzorgde picknick reserveren.

Bij de allerlaatste stop van deze route, “Domein Hof te Dieren, wijngaard”, kun je een gevulde picknickmand reserveren. In de wijngaard, op een rustig plekje onder de notenboom, staat een picknicktafel waar jullie kunnen genieten van een heerlijke lunch met uitzicht op de wijnranken. En hoe leuk: meestal mag je het busje (of andere oldtimer) zelfs bij de picknickplek in de wijngaard parkeren!

De picknickmand is gevuld met o.a. croissantjes met huisgemaakte jam, belegde broodjes / sandwiches met Franse Kaas en gerookte kip, zoetigheden, fruit, wijn en vruchtensap (zeker voor de chauffeur natuurlijk).

Zin in? Van mei t/m september is de wijngaard het mooiste, maar ook daarvoor en erna ben je natuurlijk welkom. Mocht het onverhoopt slecht weer zijn, dan kun je ook plaatsnemen op het overdekte terras of in de gezellige binnenruimte met houtkachel.

Praktische informatie:

 • In het weekend mogelijk vanaf 13.30 uur, doordeweeks vanaf 12.00 uur.
 • Minimaal 2 dagen van tevoren reserveren.
 • €18,50 p.p.
 • Reserveren en beschikbaarheid checken doe je rechtstreeks bij de wijngaard: 06 2239 9642 / [email protected]
 • Picknicken is helaas niet mogelijk tijdens de LandgoedMarkten (tweede zondag van de maand), bij een besloten evenement of als er geplukt wordt.
 • We wijzen er graag nog even op dat je als bestuurder(s) van het busje (of andere oldtimer) natuurlijk geen alcohol drinkt. Wil je de heerlijke wijn toch proeven? Voel je vrij om het mee naar huis te nemen.

2. meerdaagse route veluwe

Minimaal 2 dagen (1 nacht) | 140 kilometer
Veel bossen


Slingerende wegen door het bos, heel veel groen en allerlei leuke plekjes waar je onderweg kunt stoppen; de Veluwe, 
een van de grootste natuurgebieden van Nederland, heeft het allemaal! De route is opgedeeld in twee rijdagen en komt in totaal langs 9 leuke tussenstops. Van plekken waar je heerlijk kunt eten & drinken tot mooie wandelroutes, van leuke winkeltjes tot Radio Kootwijk; met deze route ontdek je onze favoriete plekken op de Veluwe! De route is perfect voor natuurliefhebbers, maar zeker ook leuk met kinderen. Bij veel van de tussenstops zijn voorzieningen om te spelen.

Onze campingtip op de route is Camping Huttopia de Veluwe, vlak bij het Kootwijkerzand. De camping heeft een gezellig terras waar je bijvoorbeeld pizza kan bestellen, regelmatig wordt het kampvuur aangestoken, er is een speeltuin en je kunt fietsen huren. Als je buiten het hoogseizoen komt, is het wel handig om even te checken welke voorzieningen wel/niet geopend zijn.

De route op een rijtje:

 • Rijdag 1: 60 kilometer | 4 tussenstops
 • Overnachtingsplek: Camping Huttopia de Veluwe in Kootwijk
 • Rijdag 2: 80 kilometer | 5 tussenstops

Wat moet je zelf regelen?
De camping boek je zelf. Heeft de camping geen plek of is het niet helemaal jouw ding? Je kan natuurlijk ook een andere camping in de buurt zoeken. Ook leuk: boek 2 nachten en gebruik de extra dag om het Nationaal Park de Hoge Veluwe te verkennen. Hier vind je onder andere het Kröller-Müller Museum en je mag gratis gebruikmaken van de beroemde Witte Fietsen.

3. meerdaagse route betuwe

Minimaal 2 dagen (1 nacht) | 175 kilometer
Veel dijkjes & boomgaarden

De Betuwe wordt ook wel de fruittuin van Nederland genoemd en na het rijden van deze route begrijp je waarom. Heel veel mooie weggetjes langs boomgaarden, maar ook slingerende dijken (natuurlijk ook de wereldberoemde Appeldijk & Lingedijk) en schattige dorpen maken deel uit van deze route. Omdat de Betuwe iets verder bij ons vandaan ligt, rijd je eerst een stuk door een bosrijke omgeving (ook helemaal geen straf). Na ongeveer 50 kilometer zie je het bordje Betuwe en rijd je de boomgaarden tegemoet. Deze route bestaat uit twee rijdagen en is met 175 kilometer en 11 tussenstops iets langer.

Onze campingtip op de route is Camping Stad en Land: een kleinschalige en gezellige camping met veel fijne extra’s. Een speelstrandje, dorpsplein met huiskamer, pizza-avonden, hangmatten… Het is hier heerlijk! En je kunt een vuurkorf huren.

De route op een rijtje:

 • Rijdag 1: 65 kilometer | 5 tussenstops
 • Overnachtingsplek: Camping Stad en Land in Ommeren
 • Rijdag 2: 110 kilometer | 6 tussenstops

Wat moet je zelf regelen?
De camping boek je zelf. 
Tip: op de website van Camping Stad en Land moet je vaak minimaal 2 nachten boeken, maar als je een mailtje stuurt dat je graag 1 nachtje komt kamperen met een busje van Bijzondere Busjes, dan maken ze daar (waar mogelijk) graag een uitzondering op.

Is de camping vol of niet jouw ding? Dan kun je natuurlijk ook een andere in de buurt zoeken. Vraag ons gerust om tips!

Extra te reserveren bij deze route: een alpaca meet & greet
Hoe leuk: bij de laatste stop op rijdag 1 kun je een alpaca meet & greet reserver

De laatste tussenstop op de eerste rijdag van deze route is Alpaca’s in de Betuwe, een kleinschalige hobbyboerderij waar je de schattigste bewoners van de Betuwe vindt: Alpaca’s!

Voor de ultieme beleving kun je een van onderstaande bezoekjes boeken. Let op: je moet altijd vooraf reserveren. Dit doe je direct bij eigenaresse Janet. Je kunt haar bereiken op 06-28108332 of via [email protected]. Omdat dit de laatste stop van de dag is, raden we je aan om rond 16.00 uur te reserveren.

Wat kun je allemaal doen?

 • Een mini Meet & Greet van 30 minuten (incl. koffie/thee/fris en wat lekkers) : €7,50 p.p.
 • Een Meet, Greet & Feed van 1 uur (incl. koffie/thee/fris en wat lekkers): €10 p.p.

Heb je twee nachten op de camping geboekt? Dan kun je de extra dag ook gebruiken voor een uitgebreid bezoek aan de fluffy vriendjes van Janet! Dan kun je bijvoorbeeld kiezen voor:

 • Een Meet, Greet, Feed & Picknick van 2 uur: €24,95 p.p.
 • Een alpacawandeling  van 1,5 – 2 uur: €19,50 p.p. (kinderen €10)

Wil je niks boeken, maar alleen even kijken bij de alpaca’s? Dat mag ook, alleen kan het zijn dat ze niet in de wei staan omdat ze aan het wandelen zijn. Dus wil je zeker zijn van een ontmoeting met deze schattige diertjes, boek dan zeker een Meet & Greet!

Goed om te weten: de boerderij is op zondag gesloten.

4. meerdaagse route achterhoek & veluwe

Minimaal 3 dagen (2 nachten) | 220 kilometer
Landweggetjes & bossen

Kies je voor deze route, dan begint je trip over slingerende landweggetjes door de Achterhoek en rijd je halverwege de bossen van de Veluwe tegemoet. Van blotevoetenpad tot klimbos, van boscafé tot kasteel; ook deze route zit weer bomvol leuke tussenstops voor jong & oud!

De eerste overnachtingsplek op deze route is Oetdoor, een heerlijke plek met kampvuurtjes (waar je ook op kan koken), sups, kano’s, een zwemplas naast de deur en nog veel meer leuks. De tweede overnachtingsplek is Camping Huttopia de Veluwe met onder andere een gezellig terras, speeltuin en fietsverhuur. Als je buiten het hoogseizoen komt, is het wel handig om even te checken welke voorzieningen wel/niet geopend zijn.

De complete route bestaat uit 3 rijdagen; dit zijn goedgevulde dagen met zoveel mogelijk binnendoor wegen en allerlei stops onderweg. Wil je ook wat tijd om te relaxen, dan raden we je aan om op één of beide campings een extra nachtje (of meer) te boeken. Bij Oetdoor is het leuk om de extra dag te gebruiken om van alle toffe faciliteiten te genieten en bij Camping Huttopia de Veluwe kun je op de eventuele extra dag bijvoorbeeld een bezoek brengen aan het Nationaal Park de Hoge Veluwe. Hier vind je onder andere het Kröller-Müller Museum en je mag gratis gebruikmaken van de beroemde Witte Fietsen.

De route op een rijtje:

 • Rijdag 1: 60 kilometer | 5 tussenstops
 • Overnachtingsplek 1: Oetdoor in Haarlo
 • Rijdag 2: 80 kilometer | 5 tussenstops
 • Overnachtingsplek 2: Camping Huttopia de Veluwe in Kootwijk
 • Rijdag 3: 80 kilometer | 5 tussenstops

Wat moet je zelf regelen?
De campings boek je zelf. Hebben de campings geen plek of is het niet helemaal jouw ding? Je kan natuurlijk ook een andere camping in de buurt zoeken.

5. meerdaagse route veluwe & betuwe

Minimaal 3 dagen (2 nachten) | 250 kilometer
Bossen & dijken

Deze route begint door de bossen van de Veluwe en gaat halverwege door naar de Betuwe, waar je vooral geniet van veel mooie dijkjes en boomgaarden. Prachtige natuur, een kasteel, alpaca’s, heerlijk ijs en nog zoveel meer; net als bij al onze andere routes kom je weer langs allerlei leuke tussenstops. Natuurlijk hebben we ook aan eventuele kinderen gedacht; op veel plekken vind je leuke speelvoorzieningen.

De eerste overnachtingsplek op deze route is Camping Huttopia de Veluwe met onder andere een gezellig terras, kampvuur en fietsverhuur. Buiten het hoogseizoen is het wel handig om even te checken welke voorzieningen open zijn. De tweede overnachtingsplek is Camping Stad en Land: een super gezellige, kleinschalige camping met een huiskamer, vuurkorven, een speelvijver, pizza-avond en nog veel meer leuks.

De complete route bestaat uit 3 rijdagen; dit zijn goedgevulde dagen met zoveel mogelijk binnendoor wegen en allerlei stops onderweg. Wil je ook wat tijd om te relaxen, dan raden we je aan om op één of beide campings een extra nachtje (of meer) te boeken. Bij Camping Huttopia de Veluwe kun je op de eventuele extra dag bijvoorbeeld een bezoek brengen aan het Nationaal Park de Hoge Veluwe. Hier vind je onder andere het Kröller-Müller Museum en je mag gratis gebruikmaken van de beroemde Witte Fietsen. Vanuit Camping Stad en Land is het leuk om op een eventuele extra dag een alpacawandeling te maken of een bezoek te brengen aan Ouwehands Dierenpark.

De route op een rijtje:

 • Rijdag 1: 60 kilometer | 4 tussenstops
 • Overnachtingsplek 1: Camping Huttopia de Veluwe in Kootwijk
 • Rijdag 2: 80 kilometer | 6 tussenstops
 • Overnachtingsplek 2: Camping Stad en Land in Ommeren
 • Rijdag 3: 110 kilometer | 6 tussenstops

Wat moet je zelf regelen?
De campings boek je zelf. Hebben deze campings geen plek of is het niet helemaal jouw ding? Je kan natuurlijk ook andere campings in de buurt zoeken.

Extra te reserveren bij deze route: een alpaca meet & greet
Hoe leuk: bij de laatste stop op rijdag 2 kun je een alpaca meet & greet reserveren.

De laatste tussenstop op de tweede rijdag van deze route is Alpaca’s in de Betuwe, een kleinschalige hobbyboerderij waar je de schattigste bewoners van de Betuwe vindt: Alpaca’s!

Voor de ultieme beleving kun je een van onderstaande bezoekjes boeken. Let op: je moet altijd vooraf reserveren. Dit doe je direct bij eigenaresse Janet. Je kunt haar bereiken op 06-28108332 of via [email protected]. Omdat dit de laatste stop van de dag is, raden we je aan om rond 16.00 uur te reserveren.

Wat kun je allemaal doen?

 • Een mini Meet & Greet van 30 minuten (incl. koffie/thee/fris en wat lekkers) : €7,50 p.p.
 • Een Meet, Greet & Feed van 1 uur (incl. koffie/thee/fris en wat lekkers): €10 p.p.

Heb je twee nachten op de camping geboekt? Dan kun je de extra dag ook gebruiken voor een uitgebreid bezoek aan de fluffy vriendjes van Janet! Dan kun je bijvoorbeeld kiezen voor:

 • Een Meet, Greet, Feed & Picknick van 2 uur: €24,95 p.p.
 • Een alpacawandeling  van 1,5 – 2 uur: €19,50 p.p. (kinderen €10)

Wil je niks boeken, maar alleen even kijken bij de alpaca’s? Dat mag ook, alleen kan het zijn dat ze niet in de wei staan omdat ze aan het wandelen zijn. Dus wil je zeker zijn van een ontmoeting met deze schattige diertjes, boek dan zeker een Meet & Greet!

Goed om te weten: de boerderij is op zondag gesloten.

6. meerdaagse route achterhoek, veluwe & betuwe

Minimaal 4 dagen (3 nachten) | 330 kilometer
Al het mooie van Gelderland

Wil je echt al het moois van Gelderland zien, dan kies je voor onze meest uitgebreide route. Deze route kun je in 4 dagen rijden, maar het allerleukste is om 2 nachten per plek te boeken en in een week op je gemakje onze prachtige provincie te ontdekken. De landweggetjes en het coulissenlandschap van de Achterhoek maken op de tweede rijdag geleidelijk plaats voor de bossen van de Veluwe en op de derde rijdag laat je ongeveer halverwege de bossen achter je en vervolg je jouw weg over dijkjes, langs boomgaarden en door schattige dorpen. Het is echt heel bijzonder om in een paar dagen zoveel verschillende landschappen te doorkruisen. Het zal je verbazen hoe divers Gelderland is!

De eerste overnachtingsplek op deze route is Oetdoor, een heerlijke plek met kampvuurtjes (waar je ook op kan koken), sups, kano’s, een zwemplas naast de deur en nog veel meer leuks. De tweede overnachtingsplek is Camping Huttopia de Veluwe met onder andere een gezellig terras, speeltuin en fietsverhuur. Als je buiten het hoogseizoen komt, is het wel handig om even te checken welke voorzieningen wel/niet geopend zijn. De derde overnachtingsplek is Camping Stad en Land: een super gezellige, kleinschalige camping met een huiskamer, vuurkorven, een speelvijver, pizza-avond en nog veel meer leuks.

De complete route bestaat uit 4 rijdagen; dit zijn goedgevulde dagen met zoveel mogelijk binnendoor wegen en allerlei stops onderweg. Wil je ook wat tijd om te relaxen, dan raden we je aan om (minimaal) 2 nachten per camping te boeken. Bij Oetdoor is het leuk om de extra dag te gebruiken om van alle toffe faciliteiten te genieten en bij Camping Huttopia de Veluwe kun je bijvoorbeeld een bezoek brengen aan het Nationaal Park de Hoge Veluwe. Hier vind je onder andere het Kröller-Müller Museum en je mag gratis gebruikmaken van de beroemde Witte Fietsen. Vanuit Camping Stad en Land is het leuk om op een eventuele extra dag een alpacawandeling te maken of een bezoek te brengen aan Ouwehands Dierenpark.

De route op een rijtje:

 • Rijdag 1: 60 kilometer | 5 tussenstops
 • Overnachtingsplek 1: Oetdoor in Haarlo
 • Rijdag 2: 80 kilometer | 5 tussenstops
 • Overnachtingsplek 2: Camping Huttopia de Veluwe in Kootwijk
 • Rijdag 3: 80 kilometer | 6 tussenstops
 • Overnachtingsplek 3: Camping Stad en Land in Ommeren
 • Rijdag 4: 110 kilometer | 6 tussenstops

Wat moet je zelf regelen?
De campings boek je zelf. Hebben deze campings geen plek of is het niet helemaal jouw ding? Je kan natuurlijk ook een andere camping in de buurt zoeken.

Extra te reserveren bij deze route: een alpaca meet & greet
Hoe leuk: bij de laatste stop op rijdag 3 kun je een alpaca meet & greet reserveren.

De laatste tussenstop op de derde rijdag van deze route is Alpaca’s in de Betuwe, een kleinschalige hobbyboerderij waar je de schattigste bewoners van de Betuwe vindt: Alpaca’s!

Voor de ultieme beleving kun je een van onderstaande bezoekjes boeken. Let op: je moet altijd vooraf reserveren. Dit doe je direct bij eigenaresse Janet. Je kunt haar bereiken op 06-28108332 of via [email protected]. Omdat dit de laatste stop van de dag is, raden we je aan om rond 16.00 uur te reserveren.

Wat kun je allemaal doen?

 • Een mini Meet & Greet van 30 minuten (incl. koffie/thee/fris en wat lekkers) : €7,50 p.p.
 • Een Meet, Greet & Feed van 1 uur (incl. koffie/thee/fris en wat lekkers): €10 p.p.

Heb je twee nachten op de camping geboekt? Dan kun je de extra dag ook gebruiken voor een uitgebreid bezoek aan de fluffy vriendjes van Janet! Dan kun je bijvoorbeeld kiezen voor:

 • Een Meet, Greet, Feed & Picknick van 2 uur: €24,95 p.p.
 • Een alpacawandeling  van 1,5 – 2 uur: €19,50 p.p. (kinderen €10)

Wil je niks boeken, maar alleen even kijken bij de alpaca’s? Dat mag ook, alleen kan het zijn dat ze niet in de wei staan omdat ze aan het wandelen zijn. Dus wil je zeker zijn van een ontmoeting met deze schattige diertjes, boek dan zeker een Meet & Greet!

Goed om te weten: de boerderij is op zondag gesloten.

zin om de gelderse geheimen te ontdekken?

Of je nu twee dagen of een hele week op pad wil; we hebben voor elke gelegenheid een mooie route beschikbaar. Dus kijk snel of er nog een busje vrij is en wie weet ontdek jij binnenkort alle geheime plekjes in het oh zo mooie Gelderland!

meerdaagse routes

de leukste routes voor een meerdaagse trip

Een roadtrip met een Volkswagen busje is natuurlijk niet compleet zonder leuke route. Wij hebben verschillende routes samengesteld waarmee je over de mooiste wegen rijdt en onderweg stopt bij allerlei leuke plekken. Van wijngaard tot boscafé en van klimbos tot blotevoetenpad; we hebben de allerleukste plekjes in Gelderland geselecteerd. Een gezellige playlist aan, de (digitale) kaart erbij en lekker op je gemakje toeren! De Achterhoek, Veluwe, Betuwe… we hebben routes uitgestippeld door onze drie favoriete Gelderse streken!

Wil je graag langer dan een weekend op pad en meerdere streken ontdekken? Leuk! Je kunt dan kiezen voor de combinatie Achterhoek & Veluwe, Veluwe & Betuwe of Achterhoek, Veluwe & Betuwe. Omdat de routes heel precies van punt naar punt zijn uitgestippeld, kun je ze echt alleen in deze volgorde en combinaties rijden. Let dus even goed op dat je de overnachtingsplekken ook in de juiste volgorde boekt.

Om de routes te volgen heb je de app GPX viewer op je telefoon nodig. Het is handig als je deze vooraf vast downloadt. Bij het ophalen ontvang je de routebestanden via WhatsApp en laten we natuurlijk ook even zien hoe het werkt!

Hier alvast even op een rijtje welke meerdaagse routes we hebben:

 1. Achterhoek: minimaal 2 dagen / 1 nacht
 2. Veluwe: minimaal 2 dagen / 1 nacht
 3. Betuwe: minimaal 2 dagen / 1 nacht
 4. Achterhoek & Veluwe: minimaal 3 dagen / 2 nachten
 5. Veluwe & Betuwe: minimaal 3 dagen / 2 nachten
 6. Achterhoek, Veluwe & Betuwe: minimaal 4 dagen / 3 nachten

Hieronder zullen we per route wat meer informatie geven.

1. meerdaagse route achterhoek

Minimaal 2 dagen (1 nacht) | 140 kilometer | Veel landweggetjes

Slingerweggetjes, lieflijke dorpen, oude boerderijen, molens en prachtige Hanzesteden; de Achterhoek heeft alles in huis voor een paar heerlijke dagen toeren & loeren. De route is opgedeeld in twee rijdagen en komt in totaal langs 10 leuke tussenstops. Van klimbos tot theehuisje, van prachtig kasteel tot blotevoetenpad. Of je nu met z’n tweetjes, met vriend(inn)en of met de kinderen op pad gaat; de route is leuk voor iedereen!

Onze campingtip op de route is Oetdoor: een toffe camping waar je een vuurtje mag maken en ‘s avonds kunt koken op een kampvuur. Tegenover de camping ligt een zwemmeer en er zijn sups, kano’s en fietsen die je gratis mag gebruiken.

De route op een rijtje:

 • Rijdag 1: 60 kilometer | 5 tussenstops
 • Overnachtingsplek: Oetdoor in Haarlo
 • Rijdag 2: 80 kilometer | 5 tussenstops

Wat moet je zelf regelen?
De camping boek je zelf. 
Tip: op de website van Oetdoor moet je altijd minimaal 2 nachten boeken, maar als je een mailtje stuurt dat je graag 1 nachtje komt kamperen met een busje van Bijzondere Busjes, dan maken ze daar (waar mogelijk) graag een uitzondering op. Maar het is ook zeker aan te raden om 2 (of meer) nachten te boeken, zodat je de tijd hebt om al het leuks op en rond de camping te ontdekken.

Is de camping vol of niet jouw ding? Dan kun je natuurlijk ook een andere in de buurt zoeken. Vraag ons gerust om tips!

Extra te reserveren bij deze route: een verzorgde picknick in de wijngaard
Bij de laatste stop op rijdag 2, een wijngaard, kun je een verzorgde picknick reserveren.

Bij de allerlaatste stop van deze route, “Domein Hof te Dieren, wijngaard”, kun je een gevulde picknickmand reserveren. In de wijngaard, op een rustig plekje onder de notenboom, staat een picknicktafel waar jullie kunnen genieten van een heerlijke lunch met uitzicht op de wijnranken. En hoe leuk: meestal mag je het busje (of andere oldtimer) zelfs bij de picknickplek in de wijngaard parkeren!

De picknickmand is gevuld met o.a. croissantjes met huisgemaakte jam, belegde broodjes / sandwiches met Franse Kaas en gerookte kip, zoetigheden, fruit, wijn en vruchtensap (zeker voor de chauffeur natuurlijk).

Zin in? Van mei t/m september is de wijngaard het mooiste, maar ook daarvoor en erna ben je natuurlijk welkom. Mocht het onverhoopt slecht weer zijn, dan kun je ook plaatsnemen op het overdekte terras of in de gezellige binnenruimte met houtkachel.

Praktische informatie:

 • In het weekend mogelijk vanaf 13.30 uur, doordeweeks vanaf 12.00 uur.
 • Minimaal 2 dagen van tevoren reserveren.
 • €18,50 p.p.
 • Reserveren en beschikbaarheid checken doe je rechtstreeks bij de wijngaard: 06 2239 9642 / [email protected]
 • Picknicken is helaas niet mogelijk tijdens de LandgoedMarkten (tweede zondag van de maand), bij een besloten evenement of als er geplukt wordt.
 • We wijzen er graag nog even op dat je als bestuurder(s) van het busje (of andere oldtimer) natuurlijk geen alcohol drinkt. Wil je de heerlijke wijn toch proeven? Voel je vrij om het mee naar huis te nemen.

2. meerdaagse route veluwe

Minimaal 2 dagen (1 nacht) | 140 kilometer | Veel bossen


Slingerende wegen door het bos, heel veel groen en allerlei leuke plekjes waar je onderweg kunt stoppen; de Veluwe, 
een van de grootste natuurgebieden van Nederland, heeft het allemaal! De route is opgedeeld in twee rijdagen en komt in totaal langs 9 leuke tussenstops. Van plekken waar je heerlijk kunt eten & drinken tot mooie wandelroutes, van leuke winkeltjes tot Radio Kootwijk; met deze route ontdek je onze favoriete plekken op de Veluwe! De route is perfect voor natuurliefhebbers, maar zeker ook leuk met kinderen. Bij veel van de tussenstops zijn voorzieningen om te spelen.

Onze campingtip op de route is Camping Huttopia de Veluwe, vlak bij het Kootwijkerzand. De camping heeft een gezellig terras waar je bijvoorbeeld pizza kan bestellen, regelmatig wordt het kampvuur aangestoken, er is een speeltuin en je kunt fietsen huren. Als je buiten het hoogseizoen komt, is het wel handig om even te checken welke voorzieningen wel/niet geopend zijn.

De route op een rijtje:

 • Rijdag 1: 60 kilometer | 4 tussenstops
 • Overnachtingsplek: Camping Huttopia de Veluwe in Kootwijk
 • Rijdag 2: 80 kilometer | 5 tussenstops

Wat moet je zelf regelen?
De camping boek je zelf. Heeft de camping geen plek of is het niet helemaal jouw ding? Je kan natuurlijk ook een andere camping in de buurt zoeken. Ook leuk: boek 2 nachten en gebruik de extra dag om het Nationaal Park de Hoge Veluwe te verkennen. Hier vind je onder andere het Kröller-Müller Museum en je mag gratis gebruikmaken van de beroemde Witte Fietsen.

3. meerdaagse route betuwe

Minimaal 2 dagen (1 nacht) | 175 kilometer | Veel dijkjes & boomgaarden

De Betuwe wordt ook wel de fruittuin van Nederland genoemd en na het rijden van deze route begrijp je waarom. Heel veel mooie weggetjes langs boomgaarden, maar ook slingerende dijken (natuurlijk ook de wereldberoemde Appeldijk & Lingedijk) en schattige dorpen maken deel uit van deze route. Omdat de Betuwe iets verder bij ons vandaan ligt, rijd je eerst een stuk door een bosrijke omgeving (ook helemaal geen straf). Na ongeveer 50 kilometer zie je het bordje Betuwe en rijd je de boomgaarden tegemoet. Deze route bestaat uit twee rijdagen en is met 175 kilometer en 11 tussenstops iets langer.

Onze campingtip op de route is Camping Stad en Land: een kleinschalige en gezellige camping met veel fijne extra’s. Een speelstrandje, dorpsplein met huiskamer, pizza-avonden, hangmatten… Het is hier heerlijk! En je kunt een vuurkorf huren.

De route op een rijtje:

 • Rijdag 1: 65 kilometer | 5 tussenstops
 • Overnachtingsplek: Camping Stad en Land in Ommeren
 • Rijdag 2: 110 kilometer | 6 tussenstops

Wat moet je zelf regelen?
De camping boek je zelf. 
Tip: op de website van Camping Stad en Land moet je vaak minimaal 2 nachten boeken, maar als je een mailtje stuurt dat je graag 1 nachtje komt kamperen met een busje van Bijzondere Busjes, dan maken ze daar (waar mogelijk) graag een uitzondering op.

Is de camping vol of niet jouw ding? Dan kun je natuurlijk ook een andere in de buurt zoeken. Vraag ons gerust om tips!

Extra te reserveren bij deze route: een alpaca meet & greet
Hoe leuk: bij de laatste stop op rijdag 1 kun je een alpaca meet & greet reserveren.

De laatste tussenstop op de eerste rijdag van deze route is Alpaca’s in de Betuwe, een kleinschalige hobbyboerderij waar je de schattigste bewoners van de Betuwe vindt: Alpaca’s!

Voor de ultieme beleving kun je een van onderstaande bezoekjes boeken. Let op: je moet altijd vooraf reserveren. Dit doe je direct bij eigenaresse Janet. Je kunt haar bereiken op 06-28108332 of via [email protected]. Omdat dit de laatste stop van de dag is, raden we je aan om rond 16.00 uur te reserveren.

Wat kun je allemaal doen?

 • Een mini Meet & Greet van 30 minuten (incl. koffie/thee/fris en wat lekkers) : €7,50 p.p.
 • Een Meet, Greet & Feed van 1 uur (incl. koffie/thee/fris en wat lekkers): €10 p.p.

Heb je twee nachten op de camping geboekt? Dan kun je de extra dag ook gebruiken voor een uitgebreid bezoek aan de fluffy vriendjes van Janet! Dan kun je bijvoorbeeld kiezen voor:

 • Een Meet, Greet, Feed & Picknick van 2 uur: €24,95 p.p.
 • Een alpacawandeling  van 1,5 – 2 uur: €19,50 p.p. (kinderen €10)

Wil je niks boeken, maar alleen even kijken bij de alpaca’s? Dat mag ook, alleen kan het zijn dat ze niet in de wei staan omdat ze aan het wandelen zijn. Dus wil je zeker zijn van een ontmoeting met deze schattige diertjes, boek dan zeker een Meet & Greet!

Goed om te weten: de boerderij is op zondag gesloten.

4. meerdaagse route achterhoek & veluwe

Minimaal 3 dagen (2 nachten) | 220 kilometer | Landweggetjes & bossen

Kies je voor deze route, dan begint je trip over slingerende landweggetjes door de Achterhoek en rijd je halverwege de bossen van de Veluwe tegemoet. Van blotevoetenpad tot klimbos, van boscafé tot kasteel; ook deze route zit weer bomvol leuke tussenstops voor jong & oud!

De eerste overnachtingsplek op deze route is Oetdoor, een heerlijke plek met kampvuurtjes (waar je ook op kan koken), sups, kano’s, een zwemplas naast de deur en nog veel meer leuks. De tweede overnachtingsplek is Camping Huttopia de Veluwe met onder andere een gezellig terras, speeltuin en fietsverhuur. Als je buiten het hoogseizoen komt, is het wel handig om even te checken welke voorzieningen wel/niet geopend zijn.

De complete route bestaat uit 3 rijdagen; dit zijn goedgevulde dagen met zoveel mogelijk binnendoor wegen en allerlei stops onderweg. Wil je ook wat tijd om te relaxen, dan raden we je aan om op één of beide campings een extra nachtje (of meer) te boeken. Bij Oetdoor is het leuk om de extra dag te gebruiken om van alle toffe faciliteiten te genieten en bij Camping Huttopia de Veluwe kun je op de eventuele extra dag bijvoorbeeld een bezoek brengen aan het Nationaal Park de Hoge Veluwe. Hier vind je onder andere het Kröller-Müller Museum en je mag gratis gebruikmaken van de beroemde Witte Fietsen.

De route op een rijtje:

 • Rijdag 1: 60 kilometer | 5 tussenstops
 • Overnachtingsplek 1: Oetdoor in Haarlo
 • Rijdag 2: 80 kilometer | 5 tussenstops
 • Overnachtingsplek 2: Camping Huttopia de Veluwe in Kootwijk
 • Rijdag 3: 80 kilometer | 5 tussenstops

Wat moet je zelf regelen?
De campings boek je zelf. Hebben de campings geen plek of is het niet helemaal jouw ding? Je kan natuurlijk ook een andere camping in de buurt zoeken.

5. meerdaagse route veluwe & betuwe

Minimaal 3 dagen (2 nachten) | 250 kilometer | Bossen & dijken

Deze route begint door de bossen van de Veluwe en gaat halverwege door naar de Betuwe, waar je vooral geniet van veel mooie dijkjes en boomgaarden. Prachtige natuur, een kasteel, alpaca’s, heerlijk ijs en nog zoveel meer; net als bij al onze andere routes kom je weer langs allerlei leuke tussenstops. Natuurlijk hebben we ook aan eventuele kinderen gedacht; op veel plekken vind je leuke speelvoorzieningen.

De eerste overnachtingsplek op deze route is Camping Huttopia de Veluwe met onder andere een gezellig terras, kampvuur en fietsverhuur. Buiten het hoogseizoen is het wel handig om even te checken welke voorzieningen open zijn. De tweede overnachtingsplek is Camping Stad en Land: een super gezellige, kleinschalige camping met een huiskamer, vuurkorven, een speelvijver, pizza-avond en nog veel meer leuks.

De complete route bestaat uit 3 rijdagen; dit zijn goedgevulde dagen met zoveel mogelijk binnendoor wegen en allerlei stops onderweg. Wil je ook wat tijd om te relaxen, dan raden we je aan om op één of beide campings een extra nachtje (of meer) te boeken. Bij Camping Huttopia de Veluwe kun je op de eventuele extra dag bijvoorbeeld een bezoek brengen aan het Nationaal Park de Hoge Veluwe. Hier vind je onder andere het Kröller-Müller Museum en je mag gratis gebruikmaken van de beroemde Witte Fietsen. Vanuit Camping Stad en Land is het leuk om op een eventuele extra dag een alpacawandeling te maken of een bezoek te brengen aan Ouwehands Dierenpark.

De route op een rijtje:

 • Rijdag 1: 60 kilometer | 4 tussenstops
 • Overnachtingsplek 1: Camping Huttopia de Veluwe in Kootwijk
 • Rijdag 2: 80 kilometer | 6 tussenstops
 • Overnachtingsplek 2: Camping Stad en Land in Ommeren
 • Rijdag 3: 110 kilometer | 6 tussenstops

Wat moet je zelf regelen?
De campings boek je zelf. Hebben deze campings geen plek of is het niet helemaal jouw ding? Je kan natuurlijk ook andere campings in de buurt zoeken.

Extra te reserveren bij deze route: een alpaca meet & greet
Hoe leuk: bij de laatste stop op rijdag 2 kun je een alpaca meet & greet reserveren.

De laatste tussenstop op de tweede rijdag van deze route is Alpaca’s in de Betuwe, een kleinschalige hobbyboerderij waar je de schattigste bewoners van de Betuwe vindt: Alpaca’s!

Voor de ultieme beleving kun je een van onderstaande bezoekjes boeken. Let op: je moet altijd vooraf reserveren. Dit doe je direct bij eigenaresse Janet. Je kunt haar bereiken op 06-28108332 of via [email protected]. Omdat dit de laatste stop van de dag is, raden we je aan om rond 16.00 uur te reserveren.

Wat kun je allemaal doen?

 • Een mini Meet & Greet van 30 minuten (incl. koffie/thee/fris en wat lekkers) : €7,50 p.p.
 • Een Meet, Greet & Feed van 1 uur (incl. koffie/thee/fris en wat lekkers): €10 p.p.

Heb je twee nachten op de camping geboekt? Dan kun je de extra dag ook gebruiken voor een uitgebreid bezoek aan de fluffy vriendjes van Janet! Dan kun je bijvoorbeeld kiezen voor:

 • Een Meet, Greet, Feed & Picknick van 2 uur: €24,95 p.p.
 • Een alpacawandeling  van 1,5 – 2 uur: €19,50 p.p. (kinderen €10)

Wil je niks boeken, maar alleen even kijken bij de alpaca’s? Dat mag ook, alleen kan het zijn dat ze niet in de wei staan omdat ze aan het wandelen zijn. Dus wil je zeker zijn van een ontmoeting met deze schattige diertjes, boek dan zeker een Meet & Greet!

Goed om te weten: de boerderij is op zondag gesloten.

6. meerdaagse route achterhoek, veluwe & betuwe

Minimaal 4 dagen (3 nachten) | 330 kilometer | Al het mooie van Gelderland

Wil je echt al het moois van Gelderland zien, dan kies je voor onze meest uitgebreide route. Deze route kun je in 4 dagen rijden, maar het allerleukste is om 2 nachten per plek te boeken en in een week op je gemakje onze prachtige provincie te ontdekken. De landweggetjes en het coulissenlandschap van de Achterhoek maken op de tweede rijdag geleidelijk plaats voor de bossen van de Veluwe en op de derde rijdag laat je ongeveer halverwege de bossen achter je en vervolg je jouw weg over dijkjes, langs boomgaarden en door schattige dorpen. Het is echt heel bijzonder om in een paar dagen zoveel verschillende landschappen te doorkruisen. Het zal je verbazen hoe divers Gelderland is!

De eerste overnachtingsplek op deze route is Oetdoor, een heerlijke plek met kampvuurtjes (waar je ook op kan koken), sups, kano’s, een zwemplas naast de deur en nog veel meer leuks. De tweede overnachtingsplek is Camping Huttopia de Veluwe met onder andere een gezellig terras, speeltuin en fietsverhuur. Als je buiten het hoogseizoen komt, is het wel handig om even te checken welke voorzieningen wel/niet geopend zijn. De derde overnachtingsplek is Camping Stad en Land: een super gezellige, kleinschalige camping met een huiskamer, vuurkorven, een speelvijver, pizza-avond en nog veel meer leuks.

De complete route bestaat uit 4 rijdagen; dit zijn goedgevulde dagen met zoveel mogelijk binnendoor wegen en allerlei stops onderweg. Wil je ook wat tijd om te relaxen, dan raden we je aan om (minimaal) 2 nachten per camping te boeken. Bij Oetdoor is het leuk om de extra dag te gebruiken om van alle toffe faciliteiten te genieten en bij Camping Huttopia de Veluwe kun je bijvoorbeeld een bezoek brengen aan het Nationaal Park de Hoge Veluwe. Hier vind je onder andere het Kröller-Müller Museum en je mag gratis gebruikmaken van de beroemde Witte Fietsen. Vanuit Camping Stad en Land is het leuk om op een eventuele extra dag een alpacawandeling te maken of een bezoek te brengen aan Ouwehands Dierenpark.

De route op een rijtje:

 • Rijdag 1: 60 kilometer | 5 tussenstops
 • Overnachtingsplek 1: Oetdoor in Haarlo
 • Rijdag 2: 80 kilometer | 5 tussenstops
 • Overnachtingsplek 2: Camping Huttopia de Veluwe in Kootwijk
 • Rijdag 3: 80 kilometer | 6 tussenstops
 • Overnachtingsplek 3: Camping Stad en Land in Ommeren
 • Rijdag 4: 110 kilometer | 6 tussenstops

Wat moet je zelf regelen?
De campings boek je zelf. Hebben deze campings geen plek of is het niet helemaal jouw ding? Je kan natuurlijk ook een andere camping in de buurt zoeken.

Extra te reserveren bij deze route: een alpaca meet & greet
Hoe leuk: bij de laatste stop op rijdag 3 kun je een alpaca meet & greet reserveren.

De laatste tussenstop op de derde rijdag van deze route is Alpaca’s in de Betuwe, een kleinschalige hobbyboerderij waar je de schattigste bewoners van de Betuwe vindt: Alpaca’s!

Voor de ultieme beleving kun je een van onderstaande bezoekjes boeken. Let op: je moet altijd vooraf reserveren. Dit doe je direct bij eigenaresse Janet. Je kunt haar bereiken op 06-28108332 of via [email protected]. Omdat dit de laatste stop van de dag is, raden we je aan om rond 16.00 uur te reserveren.

Wat kun je allemaal doen?

 • Een mini Meet & Greet van 30 minuten (incl. koffie/thee/fris en wat lekkers) : €7,50 p.p.
 • Een Meet, Greet & Feed van 1 uur (incl. koffie/thee/fris en wat lekkers): €10 p.p.

Heb je twee nachten op de camping geboekt? Dan kun je de extra dag ook gebruiken voor een uitgebreid bezoek aan de fluffy vriendjes van Janet! Dan kun je bijvoorbeeld kiezen voor:

 • Een Meet, Greet, Feed & Picknick van 2 uur: €24,95 p.p.
 • Een alpacawandeling  van 1,5 – 2 uur: €19,50 p.p. (kinderen €10)

Wil je niks boeken, maar alleen even kijken bij de alpaca’s? Dat mag ook, alleen kan het zijn dat ze niet in de wei staan omdat ze aan het wandelen zijn. Dus wil je zeker zijn van een ontmoeting met deze schattige diertjes, boek dan zeker een Meet & Greet!

Goed om te weten: de boerderij is op zondag gesloten.

zin om de gelderse geheimen te ontdekken?

Of je nu twee dagen of een hele week op pad wil; we hebben voor elke gelegenheid een mooie route beschikbaar. Dus kijk snel of er nog een busje vrij is en wie weet ontdek jij binnenkort alle geheime plekjes in het oh zo mooie Gelderland!

Heb je een vraag of wil je iets met ons delen?